Kestävä vai ravitseva?

Maa- ja elin­tar­vi­ke­ta­lou­den tut­ki­mus­kes­kuk­sen SustFoodChoice-hank­kees­sa on ke­hi­tet­ty uusi tuo­te­ryh­mä­koh­tai­nen elin­tar­vik­kei­den ym­pä­ris­tö­vai­ku­tuk­sia ja ra­vit­se­vuut­ta ver­tai­le­va me­ne­tel­mä. Uu­des­sa me­ne­tel­mäs­sä tuo­te­ryh­män ra­vit­se­muk­sel­li­nen teh­tä­vä ote­taan huo­mi­oon. Esi­mer­kik­si pro­te­ii­nin läh­tei­den ym­pä­ris­tö­vai­ku­tuk­sia voi­daan ver­ra­ta jär­ke­väm­min toi­siin­sa.

HY­VIN­VOI­PA-hankkessa sel­vi­tet­tiin, mi­ten kes­tä­vä ke­hi­tys to­teu­tuu sosiaali-, ter­veys-, ruo­ka- ja lii­kun­ta­po­li­tii­kas­sa ja mi­ten eri vä­es­tö­ryh­mien ruo­an­käyt­tö vai­kut­taa kes­tä­vyy­teen. Li­säk­si poh­dit­tiin, mi­ten ruo­kai­lu- ja lii­kun­ta­tot­tu­muk­sia voi­si oh­ja­ta pa­rem­paan suun­taan. Koko­nais­val­tai­sen kes­tä­vyy­den saa­vut­ta­mi­sek­si tar­vi­taan yh­tei­nen ta­voi­te, joka huo­mi­oi vä­es­tö­ryh­mien eri­tyis­tar­peet.

Tut­ki­mus­jul­kai­su

MTT:n hank­keis­sa pu­hu­taan kes­tä­väs­tä ke­hi­tyk­ses­tä ja ruu­an ym­pä­ris­tö­vai­ku­tuk­sis­ta. Kuva: KL

Ra­vit­se­mus­kat­saus 1-2014Ra­vit­se­mus­suo­si­tuk­set23.6.2014