Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen SustFoodChoice-hankkeessa on kehitetty uusi tuoteryhmäkohtainen elintarvikkeiden ympäristövaikutuksia ja ravitsevuutta vertaileva menetelmä. Uudessa menetelmässä tuoteryhmän ravitsemuksellinen tehtävä otetaan huomioon. Esimerkiksi proteiinin lähteiden ympäristövaikutuksia voidaan verrata järkevämmin toisiinsa.
HYVINVOIPA-hankkessa selvitettiin, miten kestävä kehitys toteutuu sosiaali-, terveys-, ruoka- ja liikuntapolitiikassa ja miten eri väestöryhmien ruoankäyttö vaikuttaa kestävyyteen. Lisäksi pohdittiin, miten ruokailu- ja liikuntatottumuksia voisi ohjata parempaan suuntaan. Kokonaisvaltaisen kestävyyden saavuttamiseksi tarvitaan yhteinen tavoite, joka huomioi väestöryhmien erityistarpeet.
Ravitsemuskatsaus 1-2014Ravitsemussuositukset23.6.2014