Lukijalle
Aivoterveys on tapetilla. Hyvä ruoka ja ravitsemus ovat osa terveyttä edistäviä elämäntapoja, myös aivoterveyttä edistäviä. Kuten sydänterveydelle, myös aivoterveydelle on eduksi syödä ravitsemussuositusten mukaisesti. Lue lisää aivojen ravitsemuksesta
Aivoja on hyvä ruokkia myös monella muulla tavoin kuin ruualla. Hyvä esimerkki aivoille monipuolisesti haasteita tarjoavasta vapaa-ajan harrastuksista on tämän lehden henkilökuvassa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimuspäällikkö Liisa Valstan harrastuksia ovat mikrohistoria, kuorolaulu, tarinateatteri ja monipuolinen hyöty- ja kuntoliikunta. Lue lisää Liisan vaiherikkaasta elämästä.
Suolistosta puhutaan ihmisen toisina aivoina. Suoliston mikrobiston monimuotoisuuteen vaikuttaa ravitsemus. Niin ikään mikrobiston monimuotoisuus hyötyy ravitsemussuositusten mukaisista ruokatottumuksista. Lue lisää
Lisäksi tässä lehdessä on asiaa ruokakulttuurista, päiväkotien luontoaskel-toiminnasta, ilmastokeskustelusta ja ruokajärjestelmän ongelmien moninaisuudesta. Lehdessä esitellään myös kiinnostava Turun yliopiston Flavoria tutkimusravintola.
Ravitsemussuositukset opastavat hyvään syömiseen. Suositusten huipulla ovat sattumat, joita syödään maltillisesti silloin tällöin.
Joulu on sopivaa aikaa sattumille. Maukasta joulua kaikille!
Katariina Lallukka
Pasilassa 18.12.2019

Syöminen on iloinen asia! Lasillinen rasvatonta maitoa tai piimää on osa ateriamallia, muistuttaa Katariina Lallukka.