Lukijalle

Aivo­ter­veys on ta­pe­til­la. Hyvä ruo­ka ja ra­vit­se­mus ovat osa ter­veyt­tä edis­tä­viä elä­män­ta­po­ja, myös aivo­ter­veyt­tä edis­tä­viä. Ku­ten sy­dän­ter­vey­del­le, myös aivo­ter­vey­del­le on eduk­si syö­dä ra­vit­se­mus­suo­si­tus­ten mu­kai­ses­ti. Lue li­sää ai­vo­jen ra­vit­se­muk­ses­ta

Ai­vo­ja on hyvä ruok­kia myös mo­nel­la muul­la ta­voin kuin ruu­al­la. Hyvä esi­merk­ki ai­voil­le moni­puo­li­ses­ti haas­tei­ta tar­jo­a­vas­ta va­paa-ajan har­ras­tuk­sis­ta on tä­män leh­den hen­ki­lö­ku­vas­sa. Ter­vey­den ja hy­vin­voin­nin lai­tok­sen tut­ki­mus­pääl­lik­kö Lii­sa Vals­tan har­ras­tuk­sia ovat mik­ro­his­to­ria, kuo­ro­lau­lu, ta­ri­na­te­at­te­ri ja moni­puo­li­nen hyö­ty- ja kun­to­lii­kun­ta. Lue li­sää Lii­san vai­he­rik­kaas­ta elä­mäs­tä.

Suo­lis­tos­ta pu­hu­taan ih­mi­sen toi­si­na ai­voi­na. Suo­lis­ton mik­ro­bis­ton moni­muo­toi­suu­teen vai­kut­taa ra­vit­se­mus. Niin ikään mik­ro­bis­ton moni­muo­toi­suus hyö­tyy ra­vit­se­mus­suo­si­tus­ten mu­kai­sis­ta ruo­ka­tot­tu­muk­sis­ta. Lue li­sää

Li­säk­si täs­sä leh­des­sä on asi­aa ruo­ka­kult­tuu­ris­ta, päi­vä­ko­tien luon­to­as­kel-toi­min­nas­ta, il­mas­to­kes­kus­te­lus­ta ja ruo­ka­jär­jes­tel­män on­gel­mien mo­ni­nai­suu­des­ta. Leh­des­sä esi­tel­lään myös kiin­nos­ta­va Tu­run yli­o­pis­ton Fla­vo­ria tut­ki­mus­ra­vin­to­la.

Ra­vit­se­mus­suo­si­tuk­set opas­ta­vat hy­vään syö­mi­seen. Suo­si­tus­ten hui­pul­la ovat sat­tu­mat, joi­ta syö­dään mal­til­li­ses­ti sil­loin täl­löin.

Jou­lu on so­pi­vaa ai­kaa sat­tu­mil­le. Mau­kas­ta jou­lua kai­kil­le!

Ka­ta­rii­na Lal­luk­ka

Pa­si­las­sa 18.12.2019

Syö­mi­nen on iloi­nen asia! La­sil­li­nen ras­va­ton­ta mai­toa tai pii­mää on osa ate­ri­a­mal­lia, muis­tut­taa Ka­ta­rii­na Lal­luk­ka.

Ra­vit­se­mus­kat­saus 4-201918.12.2019