Ruokablogisteja tapaamassa
Paulan ja Janin ”Ketun keittiössä” ja Arin ”Äijäruokaa” ovat pitkäikäisimpiä ruokablogeja maassamme. Ne perustettiin esimerkin voimalla ja muiden kannustuksella noin viisi vuotta sitten.
Ruoanvalmistus on ollut kaikille kolmelle harrastus jo pitkään. Jan muistelee, että opiskeluaikana ruokaa kokoonnuttiin laittamaan yhdessä. Ari laittoi itse ruokaa, koska ei ollut varaa syödä hyvin ulkona. Vaihtelunhalu vei etsimään ideoita muiden ruokablogeista. Paulan ja Janin kohdalla kohtalokkaaksi osoittautui halu tehdä Burgundin pataa. Resepti löytyi Pastanjauhantaa -ruokablogista.
Arki- ja juhlaruokaa myös oman kasvimaan tuotteista
Ketun keittiössä kokataan niin arkeen kuin juhlaankin. Mottona ovat kohtuullisuus ja hyvät raaka-aineet. Ruoassa on tärkeää myös ruokakulttuuri, muukin kuin nälän tyydyttäminen. Ruokaa valmistetaan oman palstaviljelmän sadosta, kotimaisista raaka-aineista sesonkeja kunnioittaen. Palstalla viljellään myös erikoisuuksia kuten roomalaisiin ruokiin tarvittavia yrttejä. Paulalla, Janilla ja Arilla on tapana kokoontua joulun alla viettämään Saturnalia -juhlaa ja kokata roomalaista ruokaa.
Blogin pitäminen on monipuolistanut perheen ruokalajivalikoimaa, koska on pakko keksiä uutta blogin sisältöä. Puolivalmisteita he käyttävät vain satunnaisesti kiireessä. Niille on kehkeytynyt oma nimityksensä ”saksiruoka”: pussi auki ja sekoitellaan.
Ruoan aitous ja maku ovat tärkeitä
”Äijäruokaa”-blogissa on paljon japanilaista ruokaa. Arin mottona on: Jos ruoassa on pekonia tai inkivääriä, se ei voi olla pahaa. Hän suhtautuu epäillen kevytrasvoihin ja vähäsuolaiseen soijakastikkeeseen, koska hän arvostaa raakaaineissa prosessoimattomuutta ja lisäaineettomuutta.
Paula ja Jan kertovat käyttävänsä suolaa vain vähän. Sitä ei ole käytetty heidän lapsuudenkodeissakaan paljon. He suhtautuvat nykyisin entistä nirsommin lisäaineisiin (E-koodeihin), etenkin makeutusaineisiin. Virvoitusjuoma olkoon sokerilla makeutettu, silloin harvoin kun sitä juo. Kun Paula leipoo kerran kahdessa kuukaudessa, rasvana on voita.
Ruokabloggaajia on runsaasti pääkaupunkiseudulla. Täällä on heille melko usein tapaamisia. Bloggaajat myös hankkivat yhdessä raaka-aineita, kuten luomuruokaa tai riistan lihaa. TL
Lähde: Hotelli Helkan järjestämä ruokaglogin pitäjien tapaaminen 5.2.2011.
Lisätietoja:
www.ketunkeittio.blogspot.com
aijaruokaa.blogspot.com

Ketun keittiössä: www.ketunkeittio.blogspot.com