Suomalainen valitsee ravintolassa pihvin
Suomalainen ilmoittaa kyselyissä haluavansa syödä kevyemmin. Silti hän valitsee ravintolassa mieluummin lihaa kuin salaatin, kasvisruokaa tai kala- ja äyriäisruokia. Kevyt kiinnostaa, mutta raskasta syödään. Liharuoka on ollut suosituinta ravintoloissa kautta aikain.
Ajanjakso/suosikkiruoka:
- 1940-luku/Rasvainen siankyljys
- 1950-luku/Sipulipihvi, wieninleike
- 1960-luku/Pihvit ja ranskalaiset
- 1970-luku/Wieninleike
- 1980-luku/Pippuripihvit, pitsa ja jauheliharuoat
- 1990-luku/Pihvit
- 200-luku/Pihvit ja hampurilaiset
Lähde: Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRan tiedotustilaisuus 19.1.2011: Ravintolaruokailun trendit eilen, tänään ja huomenna.
Ravitsemuskatsaus 1-2011Painonhallinta17.11.2011