Suomi on tehnyt uraa uurtavaa työtä monella ruokaan ja ravitsemukseen liittyvällä saralla. Tästä erinomaisina esimerkkeinä ovat kouluruokailu sekä vuosittainen väestötutkimus työikäisten elintavoista.
Kouluruokailusta, sen kasvatustyöstä ja kansanterveydellisestä merkityksestä julkaistiin kesän korvalla uusi mielenkiintoinen kirja. Luin innolla, miten yhteistyöllä voidaan kehittää kouluruokailua ja sen arvostusta. Kirja esitellään tässä lehdessä.
Uusin aikuisväestöä koskeva elintapatutkimus julkaistiin kesäkuun loppupuolella. Mukana myös paloja uusimmasta Ravintotaseesta sekä maidon käyttötietoja.
Ensitietoja luonnoksesta uusiksi pohjoismaisiksi ravitsemussuosituksiksi, joka esiteltiin Pohjoismaisessa ravitsemuskongressissa Reykjavikissa kesäkuun alussa.
Suomen suvessa olemme etuoikeutettuja nauttimaan suomalaisesta ruokakulttuurista parhaimmillaan. Tiesitkö, mikä on ruokakulttuurin professori Johanna Mäkelän keittiön aarre? Sen ja muita asioita tuoreesta professorista voit lukea henkilöhaastattelusta, joka julkaistaan vain lehden verkkoversiossa.
Ravitsemuskatsaus 1-2012Kansanterveys4.7.2012