Hyvää ja aurinkoista kesäaikaa!

Suo­mi on teh­nyt uraa uur­ta­vaa työ­tä mo­nel­la ruo­kaan ja ra­vit­se­muk­seen liit­ty­väl­lä sa­ral­la. Täs­tä erin­o­mai­si­na esi­merk­kei­nä ovat kou­lu­ruo­kai­lu sekä vuo­sit­tai­nen vä­es­tö­tut­ki­mus työ­i­käis­ten elin­ta­vois­ta.

Kou­lu­ruo­kai­lus­ta, sen kas­va­tus­työs­tä ja kan­san­ter­vey­del­li­ses­tä mer­ki­tyk­ses­tä jul­kais­tiin ke­sän kor­val­la uusi mie­len­kiin­toi­nen kir­ja. Luin in­nol­la, mi­ten yh­teis­työl­lä voi­daan ke­hit­tää kou­lu­ruo­kai­lua ja sen ar­vos­tus­ta. Kir­ja esi­tel­lään täs­sä leh­des­sä.

Uu­sin ai­kuis­vä­es­töä kos­ke­va elin­tapa­tut­ki­mus jul­kais­tiin kesä­kuun lop­pu­puo­lel­la. Mu­ka­na myös pa­lo­ja uu­sim­mas­ta Ra­vin­to­ta­sees­ta sekä mai­don käyt­tö­tie­to­ja.

Ensi­tie­to­ja luon­nok­ses­ta uu­sik­si poh­jois­mai­sik­si ra­vit­se­mus­suo­si­tuk­sik­si, joka esi­tel­tiin Poh­jois­mai­ses­sa ra­vit­se­mus­kong­res­sis­sa Reyk­ja­vi­kis­sa kesä­kuun alus­sa.

Suo­men su­ves­sa olem­me etu­oi­keu­tet­tu­ja naut­ti­maan suo­ma­lai­ses­ta ruo­ka­kult­tuu­ris­ta par­haim­mil­laan. Tie­sit­kö, mikä on ruo­ka­kult­tuu­rin pro­fes­so­ri Jo­han­na Mä­ke­län keit­ti­ön aar­re? Sen ja mui­ta asi­oi­ta tuo­rees­ta pro­fes­so­ris­ta voit lu­kea hen­ki­lö­haas­tat­te­lus­ta, joka jul­kais­taan vain leh­den verk­ko­ver­si­os­sa.

Tii­na Soi­sa­lo, Mai­to ja ter­veys ry. Klik­kaa ku­vaa suu­ren­taak­se­si sen!

Ra­vit­se­mus­kat­saus 1-2012Kan­san­ter­veys4.7.2012