Korkeammassa sosioekonomisessa asemassa olevat käyttävät muita ryhmiä enemmän kasviksia, kalaa ja ruuanlaitossa margariinia tai kasviöljyä. Eri sosioekonomisten ryhmien välillä ei ollut eroa maidon käytössä. Kaiken kaikkiaan suositeltujen elintarvikkeiden käyttö yleistyi kaikilla sosioekonomisilla ryhmillä 2000-luvulla, joten ryhmien väliset erot säilyivät. Naisten ruokavaliossa suositusten mukaisia elintarvikkeita on yleensä enemmän kuin miehillä, mutta miehet syövät kalaa ja levittävät leivälle kasvimargariinia useammin kuin naiset.
Tiedot ovat peräisin tutkimuksesta, jossa oli mukana yli 7000 Helsingin kaupungin työntekijää. Se seurasi seitsemän suositellut elintarvikkeen käyttöä kyselyin 2000-luvun alussa ja uudelleen vuonna 2007. TL
Lähde: Seiluri T, Lahelma E ja Lallukka T. Changes in socio-economic differences in food habits over time. Public Health Nutr 2011 Nov;14(11):1919-26.
Ravitsemuskatsaus 1-2012Kansanterveys4.7.2012