Ravitsemustiede-kirjan neljäs painos on selkeä. Aiheet on jaoteltu neljään osaan: ravitsemusfysiologia, ravitsemus kansansairauksien ehkäisyssä, sairauksien ravitsemushoito ja ravitsemuksen erityiskysymykset.
Kirjoittajakaarti on nimekäs ja täysin suomalainen. Lähes puolet 47 kirjoittajasta ei ollut mukana edellisissä painoksissa. Kirja on kirjoitettu lähtökohtana suomalaiset, heidän ravintotottumuksensa sekä Suomessa vallitsevat hoitokäytännöt.
Kannen vihreä väri on tehosteena sisäsivuilla, mikä antaa raikkaan vaikutelman. Teksti on sijoitettu entistä tiiviimmin. Sivuja on edelleen yli 600.
Ravitsemustiede on lääkärin, ravitsemusasiantuntijan ja alan opiskelijoiden kirjahyllyn perusteoksia. Se sopii myös ruokahuollon ja terveydenhuollon ammattilaisten koulutukseen. TL
Lähde: Antti Aro, Marja Mutanen, Matti Uusitupa (toim.): Ravitsemustiede, Duodecim, Otavan Kirjapaino Oy, Keuruu 2012
Ravitsemuskatsaus 1-2012Kansanterveys4.7.2012