Vartissa fiksu ateria

Pirjo Saarnia: Terveellistä ruokaa vartissa

Vaik­ka ruu­an­lait­toon on ai­kaa vain 15 mi­nuut­tia, sii­nä eh­tii teh­dä muu­ta­kin kuin läm­mit­tää val­mis­ruo­kaa tai syö­dä väli­pala­tyyp­pi­ses­ti. Kii­rei­nen voi syö­dä laa­du­kas­ta koti­ruo­kaa, jos on val­mis­tel­lut asi­aa etu­kä­teen.

Ra­vit­se­mus­te­ra­peut­ti tar­jo­aa rat­kai­suk­si 38 ruo­ka­oh­jet­ta, jois­sa tois­tu­vat pe­rus­raa­ka-ai­neet kan­nat­taa pi­tää ko­to­na saa­ta­vil­la jää­kaa­pis­sa, pa­kas­ti­mes­sa tai ruo­ka­kaa­pis­sa. Niis­tä val­mis­tuu ruo­kai­sia sa­laat­te­ja, pas­to­ja, keit­to­ja, kas­tik­kei­ta ja pari väli­pa­laa. Pe­ru­naa oh­jeis­sa on vain ai­em­min kei­tet­ty­nä.

Ruo­ka­oh­jeis­ta nä­kee, mitä kir­joit­ta­ja tar­koit­taa laa­duk­kaal­la, ter­veel­li­sel­lä koti­ruu­al­la. Sii­nä on pal­jon kas­vik­sia. Se on hy­vin maus­tet­tu­ja. Se si­säl­tää pal­jon pro­te­ii­nia ja kui­tua, ja ras­va on pää­osin peh­me­ää.

Kir­jan alku­o­sas­sa kir­joit­ta­ja pe­rus­te­lee, mik­si ruu­an laa­tuun kan­nat­taa sat­sa­ta.

Läh­de Pir­jo Saar­nia: Ter­veel­lis­tä ruo­kaa var­tis­sa. Ota­van kir­ja­pai­no, Keu­ruu 2012

Kir­jas­ta sel­vi­ää, mitä on laa­du­kas koti­ruo­ka.

Ra­vit­se­mus­kat­saus 1-2013Kou­lu­ruo­ka5.7.2013