Suo­men en­sim­mäi­nen ruo­ka­kult­tuu­rin pro­fes­so­ri

Val­ti­o­tie­tei­den toh­to­ri, do­sent­ti Jo­han­na Mä­ke­lä on Suo­men en­sim­mäi­nen ruo­ka­kult­tuu­rin pro­fes­so­ri. Ruo­ka­kult­tuu­rin pro­fes­suu­ri pe­rus­tet­tiin lah­joi­tus­va­roin Hel­sin­gin yli­o­pis­ton käyt­täy­ty­mis­tie­teel­li­seen tie­de­kun­taan, jos­sa kou­lu­te­taan koti­ta­lous­o­pet­ta­jia. Pro­fes­suu­ri on py­sy­vä eikä mää­rä­ai­kai­nen, ku­ten useim­mat lah­joi­tus­pro­fes­suu­rit.

Ruo­ka­kult­tuu­rin pro­fes­so­rin teh­tä­vä­nä on edis­tää alan tut­ki­mus­ta, ope­tus­ta ja yh­teis­kun­nal­lis­ta vuo­ro­vai­ku­tus­ta sekä osal­lis­tua ruo­ka­kult­tuu­ri­kes­kus­te­luun. TL

Ra­vit­se­mus­kat­saus 2-2011Kou­lu­lai­set ja opis­ke­li­jat16.12.2011