Ravitsemuskatsaus 2-2011 Koululaiset ja opiskelijat Sisällysluettelo Ravitsemuskatsaus 2-2011 Koululaiset ja opiskelijat Ravitsemus 2-2011 Lukijalle Kuitu olisi hyvä saada haarukkaan Urheilu kasvatti kiinnostuksen ravitsemukseen Kouluterveyskyselyn tulokset kertovat myös ruokailusta Ruotsissa on työkalu kouluruoan laadun seurantaan Mitä maitoa suomalaiskouluissa käytetään? Edistääkö kouluruoka oppimista? Valtion ravitsemusneuvottelukunnan kokoonpano vaihtui Maito maistuu nuorille aikuisille Lautasmalli ei näy opiskelijan lautasella D-vitamiini – missä mennään? Ravitsemustrendit: luonnollisuus ja lisäaineet Upea suomalainen ruokakulttuuri! Suomen ensimmäinen ruokakulttuurin professori Suomalainen asiantuntemus tukee ruokaturvaa kehitysmaissa Ruokaturva kuvasivu Elintavat ja elintarvikevalinnat liittyvät itsenäisesti painonhallintaan Uusia näkökulmia lihavuusepidemiaan Lasten kasvun seuranta tarkentuu Opiskeluterveys yksissä kansissa Uusi suositus korkeakouluruokailun periaatteiksi Lasten lihavuuden hoitoon tarvitaan tehokkaampia ohjelmia Ruisleipä, rasvainen kala ja mustikat tyypin 2 diabeteksen ehkäisyssä Ravitsemusnäkökulmia pikkulasten maitoallergiaan Lämmintä ruokaa työpaikalla – henkilöstöravintoloiden käyttö ja käyttäjät Marjoista ja maidosta apua infektioden torjuntaan Neuvonta ehkäisee lonkkamurtumia Voit lukea tämän julkaisun myös nykyaikaisilla mobiililaitteilla Takakansi